Člani poraženi v Ajdovščini

Po treh zaporednih domačih zmagah, je članska ekipa tokrat doživela prvi poraz v 2. DRL.

 

Članska ekipa ŠD Mokerc Ig je odšla v Ajdovščino na prvo gostovanje v letošnji sezoni. Glede na tri zanesljive zmage v dosedanjem poteku prvenstva, je bilo tudi tokrat pričakovati dober rezultat. Ižanci so na začetku povedli z 0:1, a je domača ekipa zaradi nekaj zgrešenih zicerjev do 8. minute že vodila s 6:3. S 4 zaporednimi goli je ekipa Mokerca na polovici 1. polčasa še drugič na tekmi povedla in kazalo je že, da so naši le strnili svoje vrste. Do konca polčasa je bil rezultat še 4-krat izenačen, v zadnjih dveh minutah pa so domačini vseeno prišli do dveh zadetkov prednosti. Naša ekipa je v prvem delu zapravila kar 7 zicerjev in naredila še nekaj tehničnih napak, posledica tega pa je bilo vodstvo domačih s 14:12.

Ko smo pričakovali, da bo v drugem polčasu šlo na bolje, pa v prvih petih minutah nismo dosegli gola, domačini pa kar 3, vodstvo domačih je bilo tako s 17:12 že kar veliko. V naslednjih treh minuta smo le začeli zadevati in dvakrat zmanjšali zaostanek na 3 gole. V 43. minuti so domačini prišli do največje prednosti 6-ih golov. Tudi v 2. polčasu je bilo preveč tehničnih napak, a je nekaj zaporednih dobrih obramb našega vratarja Glavana in delni rezultat 5:1, naši ekipi vseeno dalo možnost, da preobrne potek tekme, saj smo v 51. minuti zaostajali le še 23:21. V zadnji minuti smo prišli celo do priložnosti za izenačenje na 27, a žal izgubili žogo in v zadnjih sekundah tekme prejeli še en gol. Za kaj več kot poraz z dvema goloma razlike, je bilo skozi celo tekmo preveč tehničnih napak, ki jih je potrebno zmanjšati.

S tem porazom po 5. krogu in tekmo manj zasedamo 3. mesto v 2. DRL. Prvenstvo se nadaljuje in že v naslednjem vikendu imamo tekmo spet doma. Na Ig prihaja ekipa RK Metlika, ki je z domačo zmago proti Sevnici, napredovala na 8. mesto.

Vabljeni na tekmo proti Metliki, ki bo v soboto, 11.11. ob 19:30. Dejmo j`h!

 

Rezultat:

Člani, RK AJDOVŠČINA – ŠD MOKERC IG,   28 : 26   (14:12)