Bronasti mlajši dečki B

V soboto 20. 5. 2017 se je na Igu odvijal finalni turnir mlajših dečkov B za sezono 2016/2017.

Turnir se je pričel s tekmo med domačo ekipo ŠD MOKERC – IG in gosti iz RK GORENJE VELENJE. Boljša je bila domača ekipa z rezultatom 16:13 (8:4).
  

Naslednja tekma se je odvila med RK SVIŠ IVANČNA GORICA in MRK KRKA, kjer so rokometaši iz Ivančne Gorice zmagali s 24:13 (14:10).

Sledila je slavnostna otvoritev turnirja s prihodom in predstavitvijo vseh štirih ekip, govorom ižanskega župana Janeza Cimpermana in plesno točko plesalk OŠ Ig pod vodstvom učiteljice Anite Šuc.
  

Tekma, ki je sledila, je bila kot hladen tuš za domače igralce, saj je ekipa MRK KRKA v prvih 10 minutah povedla z rezultatom 3:9. Ižanci so se zbrali in razliko do konca prvega polčasa skoraj izničili (8:9). Z okrnjeno ekipo (izključitev 2 igralcev na koncu prvega polčasa) so pričeli drugi polčas bolj optimistično, vendar fantov iz MRK KRKE niso uspeli premagati in so morali priznati poraz z rezultatom 15:19.
   

Med polčasom so nas še enkrat razveselile plesalke OŠ Ig.

4. tekma med RK SVIŠ IVANČNA GORICA in RK GORENJE VELENJE se je končala z rezultatom 19:14 (11:7).

5. tekma med MRK KRKA in RK GORENJE VELENJE se je končala z rezultatom 16:13 (6:6).

Zadnja tekma pa je bila prava poslastica za navijače obeh ekip, saj sta tako domača ekipa ŠD MOKERC IG, kot ekipa RK SVIŠ IVANČNA GORICA, prikazali zanimiv in atraktiven rokomet.
Rezultat je na koncu bil 11:14 (6:6) v korist igralcev iz Ivančne Gorice.
  

Sledila je podelitev pokalov in medalj, ki so jih na veselje vseh igralcev podelila slavna imena slovenskega rokometa: generalni sekretar RZS GORAN CVIJIĆ, pomočnik selektorja slovenske rokometne reprezentance UROŠ ŠERBEC in igralec slovenske rokometne reprezentance DARKO CINGESAR.
   

Med najboljšo sedmerico so se uvrstili:
Žak Šparl (RK SVIŠ), David Skubic (RK SVIŠ), Andraž Retar (RK SVIŠ), Anže Pirh (MRK KRKA), Brin Gros (MRK KRKA), Jernej Topolovec (RK MOKERC) in Nik Šeliga (RK GORENJE).

Najboljši igralec je bil Roš Omahen iz RK SVIŠ IVANČNA GORICA.

Najboljši strelec z 20-timi zadetki je bil David Skubic iz RK SVIŠ IVANČNA GORICA.

Največ strelov je ubranil Leontin Kvržič iz domačega kluba RK MOKERC – IG.

Končna razvrstitev:

  1. RK SVIŠ IVANČNA GORICA
  2. MRK KRKA
  3. ŠD MOKERC – IG
  4. RK GORENJE VELENJE

Vsem ekipam iskreno čestitamo za uvrstitev!

Še posebej čestitamo našim bronastim prvakom, saj so glede na njihovo mladost, prikazali lep in zanimiv rokomet!
Za ŠD MOKERC – IG so igrali: Leontin Kvržič, Bine Pirc, Martin Drnovšek, Gal Peterlin, Urban Rebolj, Blaž Sečnik, David Železnik, Ažbe Krevel, Jernej Topolovec, Anžej Pintarič, Ožbej Jenko, David Gorenčič, Nejc Božič in Peter Jamnik

Čestitke in pohvale tudi trenerju Dejanu Vujiću in vodji ekipe Gregorju Pircu za izjemen uspeh ekipe, o katerem smo na začetku sezone lahko samo sanjali.

Zahvaljujemo se tudi staršem in ostalim navijačem, ki ste jih spremljali in bučno navijali s tribun.

PA SMO J’H!

foto Tanja Gorenčič

Več slik je objavljenih na Flicru

Avtorice fotografij Mateja Dušek, Žana Mencej in Tanja Gorenčič.