ŠD Mokerc Ig v sezoni 2015/2016

Uspešen zaključek rokometne sezone 2015/2016

Za rokometaši Mokrca je zanimiva ter uspešna tekmovalna sezona 2015/2016, v kateri so Ižanci dosegli veliko število uspehov v vseh kategorijah. Članska ekipa se je dokazala kot stalnica v 1. B ligi, obenem pa se mlade selekcije našega kluba lahko pohvalijo tako s prebojem v prvoligaško tekmovanje, kot tudi z dvema uvrstitvama na zaključni turnir četverice (Final Four), pa tudi z naslovom državnega prvaka.

Člani – 9. mesto v 1. B ligi

Stojijo: Boštjan Makovec – trener, Vasil Hajduk, Jakob Hostnik, Domen Pahulje, Rok Jelenovič, Primož Šuštaršič in Matija Hostnik. V sredini: Gregor Comino, Žan Gorišek, Klemen Kolar, Jernej Čebular, Matija Maričič, Matevž Žagar, Sebastjan Rupert, Dejan Pušec in Luka Volk – pomočnik trenerja. Sedijo: Luka Strnad, Luka Kljun, Sandi Ciber, Denis Tabaković, Domen Škrjanc, Blaž Blažon, Leon Privšek in Luka Ambrož. Manjkajo: Zoran Tica, Žan Žagar, Elvir Kalabić, Gašper Gabrijelčič, Amel Ajkić, Jaka Glavan, Brin Cimerman in Tom Legen.

Članska ekipa, ki nastopa v 1. B rokometni ligi, je pod vodstvom trenerja Boštjana Makovca na koncu osvojila 9. mesto med štirinajstimi ekipami, s tem izpolnila zadani cilj izpred začetka sezone, ter se tako potrdila kot stabilna 1. B ligaška ekipa. Predvsem v domači dvorani so bili igralci Mokrca izjemno trd oreh, saj so premagali tudi precej višje uvrščene nasprotnike ter zabeležili nekaj lepih zmag. V pokalnem tekmovanju so se Ižanci v 1/16 finala pomerili z ekipo Rudarja iz Trbovelj ter na gostovanju zanesljivo slavili, nato pa so po izenačenem dvoboju v osmini finala izpadli v gosteh proti ekipi Krškega. Fantje so kljub številnim težavam s poškodbami dosegli lep uspeh in tako uspešno zaključili še eno sezono.

Mladinci – uvrstitev v 1. mladinsko ligo

Zadaj: Vasil Hajduk, Jakob Hostnik, Žiga Žagar, Brin Cimerman, Matic Leš, Jernej Čebular in Boštjan Makovec – trener. V sredini: Luka Volk – pomočnik trenerja, Matija Maričič, Luka Ambrož, Leon Privšek, Blaž Blažon, Žan Žagar, Domen Cimperman, Sebastjan Rupert in Jože Žagar – vodja ekipe. Čepijo: Slaven Jevtić, Domen Škrjanc, Denis Tabaković, Matevž Žagar, Matic Marenče, Tom Legen in Jaka Glavan.

Morda sprva nepričakovan, a zato še toliko večji uspeh je zabeležila mladinska ekipa Mokrca, ki se je pod vodstvom trenerja Boštjana Makovca uvrstila na končno 2. mesto v drugo ligaškem tekmovanju ter tako potrdila svoj premierni vstop v 1. mladinsko ligo. Kljub relativno mladi ekipi so fantje prikazali kvalitetno igro in veliko dobrih partij, ter se na koncu veselili lepega uspeha ob uvrstitvi v najvišji rang tekmovanja.

Kadeti – 8. mesto

Stojijo: Jože Žagar – vodja ekipe, Andraž Ilc, Gašper Marenče, Damir Hajrić, Andraž Ornik, Brin Cimerman, Gašper Bizjak, Jaka Glavan in Tomaž Tomšič – trener. Sedijo: Martin Možek, Matej Ornik, Haris Slomić, Matevž Žagar, Domen Cimperman, Gaj Štamcar in Tom Legen. Manjkata: Kristjan Židanek in Domen Baranja.

Tudi za kadetsko ekipo Mokrca je uspešna sezona, saj so se fantje pod vodstvom trenerja Tomaža Tomšiča uvrstili na končno 8. mesto v državi, dosegli so nekaj lepih zmag, zabeležili nekaj kvalitetnih iger, s tem ponovili lanskoletno uvrstitev in tako pokazali, da velja nanje v prihodnosti še kako računati.

Starejši dečki B – 4. mesto

Stojijo: Dejan Vujić – trener, Matic Šivec, Erik Tanko, Mark Lipovac, Jakob Pintarič, Blaž Malavašič in Robert Pahor – vodja ekipe. Sedijo: Nejc Pahor, Timotej Drnovšek, Mark Baranja, Patrik Djuzič Samardžija, Mark Ferjan, Anže Rupert in Domen Mencej.

Selekcija Starejših dečkov B je bila prav tako izjemno uspešna, saj so se fantje na prvi pogled morda malce presenetljivo, vendar popolnoma zasluženo uvrstili na sijajno 4. mesto v državi ter prikazali zelo kvaliteten rokomet. Tudi na finalnem turnirju četverice so drago prodali svojo kožo, bili enakovredni vsem nasprotnikom ter na koncu za las ostali brez medalje.

Mlajši dečki B – državni prvaki

Stojijo: Dejan Vujić – trener, Brane Drnovšek – vodja ekipe, Anže Rupert, Mark Babić, Neja Gorenčič, Alen Gačnik in Gregor Pirc – pomočnik trenerja. V sredini: Timotej Drnovšek, Jan Križman, Vid Wostner, David Bolha, Mitja Pangrc in Luka Milešević. Spredaj: Mark Ferjan s pokalom za naslov državnega prvaka

Najuspešnejša sezona pa je zagotovo za ekipo Mlajših dečkov B, saj je osvojila laskavi naslov državnega prvaka v svoji starostni kategoriji ter obenem prikazala zelo všečen, hiter ter atraktiven rokomet. Po zanesljivih zmagah v predtekmovanju so bili tudi na zaključnem turnirju zanesljivo boljši od vseh nasprotnikov ter tako brez poraza v celi sezoni zasluženo osvojili naslov in mnoge navdušili z lepo igro. Tako starejše dečke B kot mlajše dečke B je vodil trener Dejan Vujić.

Mlajši dečki C
Kategorija Mlajši dečki C je zadnja priprava pred nastopi v državnem prvenstvu. Igralci v tej kategoriji igrajo po turnirskem sistemu, vendar brez rezultata. Naša ekipa je na vseh turnirjih prikazala lepo igro. Isti igralci pa so nastopali tudi v kategoriji Mlajši dečki B, kot naša druga ekipa in za uvrstitev v polfinalno skupino pa jim je zmanjkala le ena zmaga. Ekipo je v obeh kategorija vodil Luka Valant.

Mini rokomet

Skupinska slika letnikov 2005, 2006 in 2007 s turnir Urbanova ribica v Ribnici in trenerji Luka Valant (desno), Gregor Pirc (v sredini) in Matija Rebolj (levo). Igralci letnika 2005 in 2006 so nastopali tudi za drugo našo ekipo v kategoriji Mlajši dečki B in še v kategoriji Mlajši dečki C.

Uspešno so sezono zaključili tudi naši najmlajši člani kluba iz selekcije »mini rokomet« , saj so se poleg rednih treningov, ki jih je vodil trener Luka Valant, udeležili tudi številnih zanimivih turnirjev, tako osvajali mnoge nove veščine rokometne igre ter se obenem imeli lepo ob druženju z vrstniki ter sproščenem igranju mini rokometa. Uspešno so nastopili na turnirju v Ribnici (letnik 2005 – 3. mesto, letnik 2006 – 1. mesto in letnik 2007 – 2. mesto) ter v šolski ligi, kjer smo imeli kar 7 ekip.

Pogumno naprej

Poleg samih dobrih rezultatov društva, pa nas veseli tudi vsestranski razvoj mladih igralcev ter igralk na vseh področjih, kvalitetno in sistematično delo v vseh selekcijah, organizacijska ter športna rast društva, predvsem pa dejstvo, da se za rokomet odloča vedno več otrok v Občini Ig.
Vsem igralcem ter njihovim trenerjem, pomočnikom trenerjev in vodjem ekip iskreno čestitamo za dosežene uspehe, obenem pa se zahvaljujemo Občini Ig in vsem ostalim sponzorjem, predvsem pa vsem navijačem za zvesto podporo tekom celega leta.

Avtorja: Luka Volk in Andrej Ambrož
Foto: Žana Mencej in družabna omrežja