Mlajši dečki A ŠD Mokerc Ig državni prvaki

MDA letnik 2000 in mlajši so ponovili uspeh iz pretekle sezone in ubranili naslov državnih prvakov tudi v sezoni 2012/2013

V soboto, 11. maja, se je v domači športni dvorani odvijal zaključni turnir najboljših štirih rokometnih ekip v Sloveniji, v kategoriji mlajših dečkov A (letnik 2000 in mlajši). Na finalnem turnirju so sodelovale ekipe RD Loka 2012, MRK Krka, RK Gorenje Velenje in domači ŠD Mokerc Ig. Pričakovanja vseh ekip na zaključnem tekmovanju so bila visoka, saj so bile vse ekipe enakovredne in kvalitetne.

Rezultati tekem:

ŠD Mokerc Ig : RD Loka 2012 16 : 14
MRK Krka : RK Gorenje Velenje 10 : 12
RD Loka 2012 : RK Gorenje Velenje 16 : 18
ŠD Mokerc Ig : MRK Krka 13 : 14
MRK Krka : RD Loka 2012 09 : 23
ŠD Mokerc Ig : RK Gorenje Velenje 18 : 14

Na uvodni tekmi turnirja so naši fantje pokazali zelo borbeno in zavzeto igro. Po izredno izenačeni tekmi, so bili na koncu naši bolj željni zmage in z manj napakami zasluženo slavili proti enemu od pričakovanih favoritov turnirja RD Loki 2012. Naslednjo tekmo z MRK Krka je našim igralcem malo padla motivacija, proti koncu tekme so naredili preveč tehničnih napak, ter presenetljivo izgubili srečanje. Ta poraz je, kakor se je na koncu izkazalo, imel tudi dobro plat. Po odmoru in pogovoru s trenerjem so fantje na zadnjo tekmo, ki je odločala o prvaku, šli polno motivirani in željni dokazovanja. Velenjčanom bi v tej tekmi za osvojitev naslova zadoščal že neodločen rezultat. Tekma je bila napeta in skoraj do konca neodločena. No, proti koncu pa so se naši igralci od Velenjčanov le »odlepili« in tekmo tudi zasluženo dobili s štirimi goli prednosti. Vsa pohvala vsem navijačem, ki so naše fante z bučnim navijanjem spodbujali skozi cel turnir.

Vsem udeležencem turnirja so na koncu medalje in pokale podelili častni gostje, selektor slovenske moške reprezentance g. Boris Denić, projektni vodja za stike z javnostjo in marketing na RZS Goran Cvijić, vrhunski rokometni strokovnjak Fakultete za šport dr. Primož Pori, dolgoletni igralec ŠD Mokerc Ig g. Boris Klemenšek in predsednik kluba ŠD Mokerc – Ig g. Andrej Ambrož.

Končna razvrstitev:
1. ŠD Mokerc Ig
2. RK Gorenje Velenje
3. RD Loka 2012
4. MRK Krka

Najboljša sedmerica: Brin Cimerman, Domen Baranja, Jernej Drobež, Tilen Grobelnik, Anže Jeseničnik, Urban Pipp in Vid Bačar.
Najboljši vratar: Jaka Glavan (ŠD Mokerc Ig)
Najboljši strelec: Brin Cimerman (ŠD Mokerc Ig)
Najboljši igralec: Tilen Grobelnik (RK Gorenje Velenje)

Na koncu še zahvala vsem, ki so kakor koli pripomogli k realizaciji tega zelo dobro organiziranega in kvalitetnega turnirja. Mamicam za prinešene dobrote in vsem gledalcem, ki ste z navijanjem in enkratnim vzdušjem v dvorani bodrili naše igralce. S tem smo pripravili pravi praznik na Igu, ki bo še dolgo v spominu vseh, najbolj pa pri naših mladih fantih in dekletu. Pohvala trenerju Dejanu, ki je igralce pripravil in vodil celo sezono. Na koncu pa še pohvala vsem igralcem, ki so prikazali kvalitetno igro in se kljub naporni sezoni zopet zavihteli na prvo mesto v Sloveniji. Kot sem že v nekem izvodu Mostiščarja napisal »kapo dol« za rezulat, ki so ga dosegli.

Posebej bi pohvalil navijače RK Gorenje Velenje, ki so lahko za vzgled, kakšno je korektno navijanje.

Igor Cimerman