Začetek najbolj nenavadne tekmovalne sezone

Vse ekipe ŠD Mokerc so že dobro zakorakale v novo tekmovalno sezono. Sezono, ki je zaznamovana s pravili in ukrepi proti širjenju novega corona-virusa. Zelo me veseli, da so prav vse selekcije tudi že zabeležile zaslužene zmage.

Ko to pišem, je prenovljena članska ekipa ravno pričela z državnim prvenstvom v 1.B ligi in premagala RD Alples Železniki. Mladinska ekipa, ki se je ob koncu prejšnje sezone uvrstila v 1. mladinsko državno ligo, je odigrala dve tekmi, eno s porazom in eno z zmago. Kadeti so odigrali tri tekme in na vseh treh zmagali. Ravno tako starejši dečki A in starejši dečki B. Vse tri ekipe zasedajo trenutno prva mesta v svojih skupinah. Za mlajše dečke A in B (starost otrok 12 in 11 let) je letos Rokometna zveza uvedla nov način tekmovanja brez uradnega beleženja rezultatov. Poudarek dajemo razvoju igralcev in ne rezultatu posameznih tekem ter budno spremljamo napredek celotne ekipe.

Trenirati so začeli tudi mini rokometaši in rokometašice. V zadovoljstvo je spet videti številne mlade nadobudneže z žogo v rokah. Če bi se kdo želel priključiti ekipam, še ni prepozno. Urnik treningov je objavljen na spletni strani http://www.mokerc-drustvo.si/sezona-2020-2021/treningi/ , za ostale informacije o vpisu lahko pišete na e-naslov: uprava@mokerc-drustvo.si.

Treningi potekajo po strogih navodilih NIJZ, kar nekoliko zaplete izvedbo, predvsem pa skrajšuje razpoložljiv čas v športni dvorani, ki je že tako ali tako prezasedena. Še bolj kot organiziranje treningov pa se je zapletlo organiziranje tekmovanj.

ŠD Mokerc organizira ligaška tekmovanja za sedem selekcij in pri tem dosledno upošteva navodila NIJZ, RZS in OŠ Ig. Brez nesebične pomoči vseh članov društva in staršev mladih rokometašev in rokometašic, to ne bi bilo mogoče. Prostovoljnim časomerilcem, zapisnikarjem, medicinski ekipi, prevoznikom,…, so se pridružili prostovoljni razkuževalci, vodje evidentiranja, merilci telesne temperature in podobno.

Hvala vsem, ki pomagate pri organizaciji tekmovanj in treningov ter skrbite, da je vse izpeljano v skladu s strogimi pravili.

Žal med te sodi tudi prepoved obiskovalcev na domačih tekmah. Prazna tribuna ima kar nekaj slabih posledic; na spodbudo igralcem, na samo igro, na zanimanje za rokomet, tudi sponzorjev,.. Kljub temu je bolje igrati pred prazno tribuno, kot sploh ne igrati.

Potek tekem lahko v živo spremljate na spletni strani http://livestat.rokometna-zveza.si, v kolikor uspemo organizirati snemanje in prenos signala pa tudi neposreden video prenos na naši Facebook strani https://www.facebook.com/RKMokerc.

Vabljeni k navijanju!

Tomaž Meglič, predsednik ŠD Mokerc Ig