Nagovor predsednika društva ob koncu epidemije

Po skoraj treh mesecih epidemije in izrednih razmer na vseh ravneh naših življenj, se počasi vračamo v stare tirnice. Po tem, ko smo v začetku marca morali prekiniti s teningi in tekmovanji, so se naši rokometaši in rokometašice vrnili na treninge.

Konec marca je bila sprejeta uradna odločitev Rokometne zveze Slovenije, da se tekmovalna sezona za člane predčasno konča z rezultati na dan 12.3.2020. Naša članska ekipa je tekmovanje končala na izvrstnem 3. mestu 1.B lige in tako smo kljub vsemu dosegli zastavljeni cilj za to sezono. V naslednji sezoni dva kluba z vrha lestvice 1.B lige napredujeta v 1.NLB ligo, iz te pa tokrat ne bo prehoda v 1.B. Naši fantje torej začenjajo novo sezono z najboljše pozicije in verjamem, da jo bodo znali dobro izkoristiti. Tretje mesto v 1.B ligi je najboljši dosežek Mokerca v samostojni Sloveniji, na kar smo upravičeno ponosni in odločeni sprejeti nove izzive. Za dosežek iskreno čestitam vsem igralcem, trenerju in ostalim članom ekipe!

Prav tako se je žal predčasno zaključilo tekmovanje mladih. S sklepom RZS v začetku aprila, se je zaključila sezona 2019/2020 za vsa tekmovanja mladih pod okriljem RZS brez določitve državnih prvakov. Našim ekipam ta odločitev ni šla na roko, saj so čisto vse ekipe bile na dobri poti do zaključnih turnirjev. Naša moštva so tako ostala brez sklepnega dela prvenstva in odlični rezultati so nekako obviseli v zraku. Vsem je zelo žal, da trud igralcev in igralk ni bil kronan z zasluženimi najvišjimi uvrstitivami. Nam pa to ne sme jemati motivacije za naslednjo sezono, ko bomo še bolj odločeni pokazali kaj zmoremo. Za letošnje izvrstne predstave čestitam vsem ekipam in trenerjem. Razplet sezone se je pokazal le pri ekipi mladincev, ki se je uvrstila v 1. državno mladinsko ligo. Mladinska ekipa je bila v tej sezoni na novo formirana in že se je prebila med najboljše v državi. Vse čestitke za uvrstitev!

V času prekinitve igralci Mokerca niso počivali. Trenerji vseh selekcij so igralcem podali natančna navodila za “treniranje od doma”, tako da smo kolikor se je dalo vzdrževali kondicijo. Gotovo smo vsi pogrešali ustaljeno rutino, družbo in dvorano. Dolgo časa smo bili brez treningov z žogo, zdaj je potrebno ta primanjkljaj pospešeno nadoknaditi.

Ne samo igralci, tudi vodstvo društva se pripravlja na novo sezono. V članski ekipi bo nekaj sprememb, potekajo dogovori za sestavo prenovljenega moštva. S koncem te sezone se izteče pogodba s trenerjem Romanom Šimonom. Romanu tudi na tem mestu čestitam za dosežen uspeh in se zahvaljujem za korektno in profesionalno sodelovanje. V prihajajoči sezoni bo trenersko mesto prevzel Dejan Vujić, ki ga gotovo vsi poznate. Vujić je zrasel v Mokercu, kot igralec in trener. Ima bogate izkušnje s treniranjem mlajših kategorij, igralce letnika 2004 je kar štirikrat zapored pripeljal do naslova državnih prvakov. Prepričan sem, da bo svoje delo odlično opravil tudi na članski klopi.

Dejavnost društva je torej ponovno vzpostavljena, vse sile smo osredotočili na novo sezono. Treningi potekajo deloma zunaj deloma v dvorani, z upoštevanjem vseh navodil za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Finančne in socialne posledice omejitvenih ukrepov bomo čutili vsi še nekaj časa. Upam, da odgovorni pri lociranju sredstev ne bodo pozabili na pomembnost športa v družbi. Šport vzgaja mladino, vzgaja boljše ljudi, bolj zdrave in srečnejše ljudi. Mi bomo vsekakor nadaljevali z razvojem vodilne članske ekipe in z razvojem mladih ekip. Način delovanja društva Mokerc, ki temelji na prostovoljnem delu, se je v teh razmerah izkazal kot prednost. Društvo nadaljuje s svojim delom in izpolnjevanjem zastavljenih ciljev.  Upam, da se jeseni spet srečamo v dvorani, na tribunah. Seveda je vse odvisno od poteka zdravstvene situacije. Negotovost sicer otežuje načrtovanje prihodnosti, prepričan pa sem, da se bodo zadeve slej ko prej umirile in bomo kmalu lahko ponovno uživali v predstavah naših rokometašev.

Tomaž Meglič, predsednik ŠD Mokerc Ig