Rokometaši Mokerca v polnem zagonu

Ligaška tekmovanja

Na sredini sezone ligaških tekmovanj z veseljem spremljamo odlične rezultate ižanskih rokometašev.

Članska ekipa se v drugi del tekmovanj podaja z obetavnega 5. mesta na lestvici 1.B državne lige. Na sredini lestvice je precejšnja gneča, zato bo nadaljevanje tekmovanja za prva mesta zelo zanimivo.

Ekipa mladincev, ki je v letošnji sezoni  sestavljena na novo, se je uvrstila v finale in se podaja v boj za napredovanje v 1. državno mladinsko ligo.

Ekipe kadetov, starejših dečkov A in starejših dečkov B so se uvrstile v četrtfinale za naslov državnih prvakov v svoji kategoriji.

Ekipi mlajših dečkov A in mlajših dečkov B pa sta se uvrstili v polfinale za naslov državnih prvakov.

Pred nami je torej razburljiv razplet tekmovanj za najvišja mesta na lestvicah najboljših rokometašev v državi.

Naši reprezentanti

S posebnim veseljem in ponosom spremljamo igro mlajše kadetske reprezentance Slovenije. V izbrani vrsti nastopa kar pet igralcev RK Mokerca; Timotej Drnovšek, Anže Rupert, Alen Gačnik, Jernej Topolovec in Mark Ferjan. Slednji zaradi poškodbe trenutno žal ne igra. Reprezentanca ja 4. in 5. januarja 2020 odigrala dve prijateljski tekmi z reprezentanco Avstrije. Prvi dan so bili boljši naši, drugi dan pa so z golom razlike slavili Avstrijci. Reprezentantje iz RK Mokerca so prikazali odlično igro, za kar jim iskreno čestitamo!

Božično novoletni turnir v domači dvorani

Športna dvorana Ig je bila v soboto, 21.12.2019, od jutra do večera polna rokometnih navdušencev. Že zjutraj so se na igrišče podali najmlajši mini rokometaši od prvega do tretjega razreda OŠ. Svoje prve tekme so se posebej razveselili rokometaši in rokometašica ekipe Mini 1. Sledili sta prijateljski tekmi ekip Mini 4 in Mini 5 (MDC) proti RK Grosuplje. Popoldanski del so začeli igralci in igralke MDB, ki so v ligaški tekmi visoko premagali ekipo iz Cerkelj, potem pa je izvrstno igro prikazala še ekipa MDA v ligaški tekmi proti RD LL Grosist Slovan. Medtem ko smo vsi nestrpno pričakovali zaključno člansko tekmo prvega dela 1.B lige, so se med seboj pomerili veterani RK Mokerc in obujali spomine na svoje tekmovalne čase. Za piko na i so dan zaključili člani s pomembno zmago proti RK Drava Ptuj.

Mladi rokometaši na novoletnem turnirju v Beogradu

Mlajše ekipe RK Mokerc  so se med novoletnimi prazniki udeležile zanimivega mednarodnega turnirja v Beogradu. V srbsko prestolnico so odpotovale tri ekipe; fantje letnik 2003/2004 (kadeti), fantje letnik 2005/2006 (SDA in SDB) ter fantje in dekle letnik 2007/2008 (MDA in MDB).

Naša najstarejša ekipa si je v močni konkurenci 24-tih ekip priborila 6. mesto. Premagali so domači RK Partizan Beograd, RK Mladenovac ter makedonski HC Vardar, boljši pa je bil RK Vojvodina.

Fantje letnika 2005/2006 so igrali proti RK Sinđelić Beograd, RK Arilje, zagrebškemu RK Dubrava ter proti sosedom iz Ribnice. Na koncu so dosegli 9.mesto od 21 ekip.

Zelo borbeni in motivirani so kot vedno prišli na igrišče fantje in dekle letnika 2007/2008. Z remijem proti ekipi Novi Beograd in z zmago proti RK Mitol Sežana, so se uvrstili v boj za najvišja mesta, kjer so v drugo Novi Beograd premagali, vendar morali priznati premoč RK Beograd. Z zmago proti RK Zemun so osvojili 5. mesto od 18 ekip.

Čeprav tokrat s turnirja nismo prinesli pokalov, smo s prikazano igro zadovoljni. Lepe uvrstitive v močni mednarodni konkurenci potrjujejo, da na Igu dobro delamo z mladimi ekipami. Kot vedno je bil turnir odlično izkoriščena priložnost za utrjevanje ekipnega duha in širjenje obzorij. Čestitke vsem udeležencem!

Prijateljski obisk RK Maksimir Pastela Zagreb na Igu

Naše mednarodno sodelovanje se je po novem letu nadaljevalo v domači dvorani z obiskom treh ekip hrvaškega kluba RK Maksimir Pastela Zagreb. Z njimi so se v podaljšanih trening tekmah pomerile ekipe MDA/MDB, SDB ter kadeti. Tekme so bile zanimive in predvsem lepa priložnost za nabiranje izkušenj. Združena ekipa MDA/MDB Mokerc je morala močnim nasprotnikom priznati zasluženo zmago, igralci SDB Mokerc so zmagali za sedem golov, kadeti pa izgubili za tri.  Obisk bomo hrvaškim rokometnim prijateljem vrnili spomladi in ponovno preverili naše moči.

V nadaljevanju sezone nas čaka vrsta razburljivih tekem in turnirjev. Vabljeni k navijanju!

Iva S. Meglič