Na polovici tekmovalne sezone 2018/2019

Čas hitro beži in že smo na polovici tekmovalne sezone 2018/2019. Vse naše ekipe so uspešne in beležijo dobre rezultate. Strnili smo nekaj misli glede dosedanjega poteka sezone in pričakovanj za nadaljevanje.


Člani – trener Roman Šimon

Kljub porazu na zadnji tekmi prve polovice sezone, članska ekipa Mokerc Kig pridno trenira in se pripravlja na drugo polovico sezone v kateri bomo dali vse od sebe za čim boljše rezultate in čim višje mesto na lestvici. Trenutno ekipa zaseda 9. mesto a na koncu sezone upamo še na višjo uvrstitev. Ekipi so se pridružili tudi novi igralci: Aljaž Bučar, Žiga Kastelic in Klemen Kolar.

V daljšem premoru pred nadaljevanjem ligaških tekem so fantje odigrali tudi prijateljske tekme z ekipami MRK Ljubljana, RK Cerklje ter RK Grosuplje.

V začetku februarja se začne druga polovica sezone. Člani bodo prvo tekmo druge polovice odigrali z ekipo RK Drava Ptuj. Tekma bo v soboto 2.2.2019 v športni dvorani na Igu. Prav tako bodo odigrali domačo tekmo z ekipo RK Slovenj Gradec 2011 v soboto 9.2.2019.

Upamo na najboljše razplete prihajajočih tekem, da bodo fantje pokazali na igrišču takšno igro kot jo znajo in pa seveda si vsi želimo, da bi bilo čim manj poškodb oz. še bolje nič.

Ekipi SDB (letnik 2005) in MDA (letnik 2006) – trener Nedeljko Ošap

Ekipi sta na začetku sezone dobili novega trenerja. Skupaj v obeh ekipah trenira in tekmuje 20 nadobudnih fantov. Treningi potekajo štirikrat tedensko. Z vadbo smo pričeli že konec avgusta na različnih lokacijah v Ljubljani in okolici. Zaradi prenove, ki je potekala na OŠ Ig, smo se šele z decembrom lahko »preselili« v naše domače prostore v športno dvorano na Igu. Vendar smo v slabih dveh mesecih po večini nadoknadili pomanjkljivosti, ki so nas pestile zaradi treningov na premajhnih košarkarskih igriščih.

Obe ekipi tekmujeta v državni ligi pod okriljem RZS. Do sedaj nam gre kar dobro, saj smo se z ekipo SDB uvrstili v nadaljnje tekmovanje, kjer tekmujemo v četrtfinalni skupini. Z zadnjo zmago proti RK Škofljica pa »potiho« upamo še na preboj v polfinalno skupino. Ekipa MDA pa je še v začetni fazi tekmovanja, ki se bo kmalu zaključila. Tudi tu smo zelo uspešni, vse kaže, da jo bomo zaključili brez poraza kot vodilni na lestvici. Tudi v naprej pa si nadejamo uspešnih predstav.

Ekipa MDB (letnik 2007) – trenerja Luka Valant in Matija Maričič

Mladi upi našega rokometnega kluba so prvi del sezone opravili skoraj z odliko. Edina ekipa, ki jim je bila v prvih enajstih krogih kos, je Urbanscape Loka A. Sicer pa so naši mlajši dečki B (MDB) dosegli nekaj izredno visokih zmag in predvsem prikazali viden napredek v igri. Ekipa je tri kroge pred koncem tekmovanja v skupini Center I na odličnem tretjem mestu, le tri točke za vodilnima MRK Ljubljano in Urbanscape Loko A in z eno nogo že v drugem delu tekmovanja, v katerega se iz te lige zanesljivo uvrstijo prve tri ekipe, četrta pa igra kvalifikacije.

Ekipa MDC (letnik 2008) – trenerja Luka Valant in Matija Maričič

Naši najmlajši rokometaši v letošnji sezoni še zadnjič igrajo po pravilih mini rokometa. Ekipa kaže izjemen napredek in prikazuje že pravo igro. Nekaj dečkov pridobiva izkušnje za naslednjo tekmovalno sezono tudi pri starejših starostni skupni.

Kljub začetnim težavam z dvorano rokometaši ves čas trenirajo trikrat tedensko. Na treningih vladata red in disciplina, kaže se želja po znanju in igranju. V letu 2019 je predvideno enkrat mesečno sodelovanje z ekipo iz Škofljice. Organizirani bodo skupni treningi, saj sta ekipi po znanju primerljivi.

Ekipa se je v letošnji sezoni udeležila že kar nekaj turnirjev: mednarodnega turnirja Odprto prvenstvo Koroške v Slovenj Gradcu, turnirja v mini rokometu v Ribnici (8. Urbanova ribica) ter 3. rokometnega turnirja Pekarne Grosuplje Don Don v mini rokometu v Grosupljem. Z veseljem pa igralci pričakujejo velikonočni turnir Koper cup 2019.

Za konec še povabilo na naše tekme, kjer upamo na čim glasnejšo podporo s tribun. Več o urnikih tekem in o vsem kar vas o nas zanima pa si lahko preberete na https://www.mokerc-drustvo.si/.

Do naslednjič, lep pozdrav.
ŠD Mokerc – KIG

Avtorji članka: Kristina Žagar Nedeljko Ošap, Uroš Volk, Katja Šajnič
Foto: Kristina Žagar, Tanja Gorenčič, Jožica Pahor, Katja Šajnič