ROKOMETAŠI ŠD MOKERC-KIG USPEŠNI NA TURNIRJU V BRČKEM

V lanskem decembru se je rokometna ekipa dečkov letnik 2004 ŠD Mokerc-KIG udeležila XVI. mednarodnega rokometnega turnirja »Lokomotiva cup 2018« v Brčkem, v Bosni in Hercegovini. V hudi konkurenci evropskih in državnih prvakov ter podprvakov iz trinajstih držav so osvojili odlično drugo mesto in individualno priznanje za najboljšega igralca turnirja v finalni tekmi.

V hudi konkurenci rokometaši preizkusili igralsko formo

Na turnirju se je predstavilo 13 držav s svojimi najboljšimi ekipami, kjer so igralci preizkusili svojo igralsko formo. Poleg tega pa je bil cilj rokometašev ŠD Mokerc-KIG zaigrati v finalu turnirja in želja, da se v finalu pomerijo z eno izmed ekip iz Zagreba, predvsem z ekipo RK Maksimir Pastela. Na prejšnjem turnirju v Brčkem so nas Zagrebčani premagali za dva gola in nam tako odnesli zlato. Naši fantje vedo, da je Maksimir močna in dobra ekipa. Bil je vedno konkurenčen tekmec in pomeriti se z njimi je pravi izziv. Vedo pa tudi, da so premagljivi, saj so jih Ižanci že premagali na prijateljski tekmi v Zagrebu. Vendar do finala je bilo potrebno priti, v hudi konkurenci si je bilo finale potrebno izboriti.

Vzpodbujali smo naše fante in jim zaupali

V prvih dneh turnirja so naši rokometaši delovali nekoliko zmedeno in raztreseno. Veliko je bilo zgrešenih metov in napačnih podaj. Niso bili to naši pravi fantje, kot smo jih navijači vajeni. S tribun smo jih močno vzpodbujali in zaupali, tako njim, kot trenerju. Toliko jih že poznamo in vemo, da zaigrajo na polno, ko je to potrebno. Kljub malo slabšemu začetku so gladko premagali ekipo RK Trimo Trebje z rezultatom 24:16, MRK Dugo selo iz Hrvaške z rezultatom 25:21, RK Sloboda Tuzla iz Bosne in Hercegovine z rezultatom 28:16 ter RK Celje PL z rezultatom 20:17. Sledila je še tekma s MRK Krka Novo mesto. Seveda so Krkaši želeli dokazati, da so tudi oni dobra ekipa in rezultat ob polčasu je bil 11:8 v korist Krke. Tudi v drugem polčasu je povedla Krka in vodila do nekaj minut pred koncem tekme, ko so rokometaši Mokrca naredili preobrat. Z dobro obrambo in borbeno igro so jih premagali z rezultatom 28:26.

Polfinale in finale odigrali z ekipama iz Zagreba

V polfinalu so se naši rokometaši pomerili z ekipo RK Zagreb. To je bila igra, ki jo igrajo naši fantje, hitra, s čvrsto obrambo, izkazala sta se tudi oba vratarja. Že takoj na začetku so naši povedli s 5:0, na koncu pa zmagali z rezultatom 25:20. Trdo delo skozi celo sezono in želja, da pokažeš vse kar znaš, je našo ekipo pripeljalo v finale. Finalna tekma z RK Maksimir Pastela iz Zagreba, z večletnimi državnimi hrvaškimi prvaki je kazala vse značilnosti derbija, z napetim in dramatičnim zaključkom. To sta dokaj enakovredni ekipi, po višini in moči pač ne, saj so fantje v zagrebški ekipi zelo visoki in težki, nekateri preko 90 kg. Kljub navidezni premoči sta bili ob polčasu ekipi izenačeni z rezultatom 8:8. Tudi v drugem polčasu je bilo vseskozi napeto in na tribunah nismo mogli ostali ravnodušni. Napravili smo pravi navijaški spektakel z bobnanjem, z Golico… Ob dramatičnem zaključku je našim fantom malo zmanjkalo, premagani so bili z rezultatom 16:15.

Čestitke za dosežen uspeh

Osvojena srebrna medalja je za rokometaše ŠD Mokerc-KIG na tako velikem in močnem turnirju velik uspeh. Potrditev uspeha je tudi priznanje za najboljšega igralca finalne tekme, ki ga je prejel rokometaš ŠD Mokerc-KIG Anže Rupert. Drugi med najboljšimi strelci turnirja, takoj za Lukom Muhičem iz Krke Novo mesto je bil prav tako naš rokometaš, Timotej Drnovšek.

Iskrene čestitke rokometašem ŠD Mokerc-KIG, trenerju Dejanu Vujiću in vodji ekipe Branetu Drnovšku za dosežen uspeh. Hvala vsem staršem in navijačem za vzpodbudno navijanje in podporo.

V imenu navijačev ŠD Mokerc-KIG
Darja Mlakar

Galerija