Člani prikazujejo dobro igro

Prva polovica sezone se počasi bliža zaključku. Člane in ekipo čakajo še štiri tekme do krajše pavze, in sicer z RD Butan Plin Izola, RK Pomurje, RK Črnomelj ter z sosednjim ŠD Škofljica Pekarna Pečjak. Člani trenutno zasedajo 7. mesto na skupni lestvici, kar je dober rezultat glede na to, da še vedno prilagajajo treninge in igrajo domače tekme v bližnjih dvoranah. Med seboj so bolj uigrani ter povezani, kot na samem začetku sezone. Tudi novinci so se dobro vklopili v igro ter se povezali s celotno ekipo.
Fante in trenerja sem malo povprašala o tem, kaj menijo o dosedanjem poteku sezone.

Trener Roman Šimon: »Ko sem prevzel člansko ekipo sem verjel v to, da je ekipa presenečenje. Najdlje je sicer trajal uvajalno spoznavni del, ampak menim, da ekipa zdaj sodeluje dobro. Vstop v 1.B. ligo ni bil lahek, smo bili le novinci. Seveda je razlika med ligo lani, ter ligo letos. Letos imamo več tekem, več ekip, bolj napete tekme. Pomembni so treningi, vsaj petkrat na teden, saj bomo samo tako lahko napredovali«.

Žan Gorišek: »Po treh zaporednih zmagah je kemija v ekipi na visokem nivoju. Glede na to, da se selimo iz dneva v dan v druge dvorane, treniramo dobro. Malce je improvizacije, saj nimamo na voljo vsega tistega, kar bi si želeli, pa vendar nam uprava in strokovni del ekipe pomagata pri vseh preprekah, za kar smo jim izjemno hvaležni. Apetiti so se po točkovno slabšem začetku zagotovo dvignili. Vemo česa smo kot ekipa sposobni in nobena skrivnost ni, da ciljamo na zgornjo polovico lestvice, če nam bo zdravje dopuščalo, pa se lahko borimo tudi za višja mesta. Dejstvo je, da je momentum na naši strani in lahko z optimizmom zremo v nadaljevanje sezone«.

Žarko Makivić: »Igralci v ekipi dobro sodelujemo, se med seboj razumemo in skupaj s trenerjem skušamo poiskati najbolj ugodne rešitve, da bi bila naša igra proti nasprotnikom uspešna. Kot vsaka ekipa, tudi nas pestijo manjše poškodbe igralcev, ki pa se na srečo že vračajo na rokometna igrišča. Treniramo z velikim zagonom, saj so naši cilji visoki in kljub temu, da za treninge in tekme dvorana na Igu še ni nared, nas to ne vrže s tira in dajemo vse od sebe. Trenutno zasedamo sredino lestvice, kar je pričakovan in dober rezultat. V prihodnje pa si želimo še več zmag in dobrih tekem, kar je realen cilj, saj smo močna ekipa, ki ji ob strani stojijo domači navijači«.

Kot so fantje povedali sami, kljub delom v dvorani, trenirajo dobro. Celotna ekipa na vsaki tekmi da od sebe maksimum, pokažejo kar se le da dobro igro, ter stremijo k čim boljšemu rezultatu. V njihovi igri je iz tekme v tekmo viden napredek in verjamemo, da bo to v prihajajočih tekmah prineslo dobre rezultate.😊

Dejmo j’h!

Avtorica članka in fotografij: Kristina Žagar