Prenova grafične podobe kluba

Zaradi pridobitve novega glavnega pokrovitelja ter prihajajoče okrogle obletnica ustanovitve rokometnega kluba (klub bo naslednje leto praznoval 60 let delovanja) smo pristopili k prenovi grafične podobe društva. Prenovo smo izvedli s pomočjo podjetja Grafex agencija | tiskarne. S prenovo smo želeli predvsem nadgraditi/osvežiti dosedanjo podobo in pri tem ohraniti tradicijo: ohraniti obstoječe klubske barve (modro/bela), ohraniti osnovne značilnosti grba ter poudariti dinamiko, vztrajnost in odločnost, kot glavne značilnosti kluba.
Prenova je bila zaupana g. Iztoku Škrbcu. Po začetnem »brain-stormingu« in nekaj kasnejših usklajevanjih z društvom, sta bila izdelana nov grb in nov napis/logotip kluba:

Direktor podjetja grafex agencija | tiskarne g. Matej Sešlar je ob predstavitvi prenovljene podobe povedal: »Pri prenovi celostne grafične podobe, ki simbolizira identiteto kluba smo imeli v mislih predvsem svež, nov in modern design po eni strani, po drugi pa naj bi ponazarjal odločnost in moč. Črke so sodobne, dobro berljive, a hkrati dovolj prepoznavne, kar še nekoliko poudarijo zaokroženi robovi. Namesto pomišljaja pred IG smo postavili piko, ki ponazarja žogo, le-to pa smo krepko zarinili v črko C – gol. Rahle prenove je bil deležen tudi grb, ki sedaj s svojo diagonalo pridobi dinamičen izgled, sam rokometaš pa nekoliko bolj izstopa iz ozadja.«
Prenova grafične podobe s tem sicer še ni končana. V društvu namreč želimo nadgraditi tudi »navijaško linijo« katere osnova bo naš slogan »Dejmo J’h!« podkrepljen z dodatnim grafičnim elementom.
Poleg prenovljene grafične podobe pa smo se v društvu odločili tudi za menjavo igralnih dresov. Nove igralne drese bodo dobile vse kategorije; od mlajših dečkov B do članske ekipe. Tudi pri novih igralskih dresih smo ohranili tradicionalno modro/belo barvo iskali pa smo tudi svežo/moderno obliko. Na klubskih dresih bosta trenutno natisnjena logotipa našega glavnega pokrovitelja KIG d.d. (na sprednjem delu majice) in občine Ig (na desnem rokavu). Na dresih je še dovolj prostora za vse (nove) zainteresirane pokrovitelje!

Ekipe se bodo v novih igralnih dresih predstavile v prvi polovici novembra. V društvu upamo, da čim prej tudi v domači športni dvorani katere odprtje igralci in navijači že težko čakamo.

Dejmo J’h!

Peter Jenko
Sekretar društva
ŠD Mokerc – Ig