ŠD MOKERC-IG ima novega generalnega pokrovitelja

KIG d.d.

V ponedeljek 10.09.2018 so v prostorih lokalnega podjetja KIG d.d. predstavniki podjetja (direktor skupine MSIN g. Marko Mohar, direktorica podjetja ga. Marjana Novak in skrbnik pogodbe g. Branko Božič) ter predstavnik ŠD Mokerc – IG (predsednik g. Tomaž Meglič) podpisali generalno pokroviteljsko pogodbo za tekmovalno sezono 2018-2019.

Podjetje KIG se tako po večletnem premoru kot pokrovitelj vrača v ižanski rokomet. Vse ekipe društva bodo tako v tej tekmovalni sezoni igrale pod novim tekmovalnim imenom ŠD Mokerc – KIG. Sponzorska pogodba bo v veliki meri pripomogla k normaliziranju poslovanja kluba.

Direktorica podjetja KIG d.d. ga. Marjana Novak je podpis pogodbe pospremila z naslednjimi besedami: »Kot odgovoren delodajalec želimo pomagati mladim, da se razvijejo v odgovorne in delovne ljudi. Zato precejšen del pokroviteljskih sredstev namenjamo so-financiranju dela mladinskih pogonov rokometnega kluba. Kar nekaj staršev otrok članov kluba je zaposlenih v KIG-u, zato menimo, da je naša podpora ŠD Mokerc-Ig in njegovi dejavnosti še toliko bolj razumljiva in upravičena.«

Predsednik kluba g. Tomaž Meglič pa je ob podpisu pogodbe povedal: »Vodstvo Športnega društva Mokerc-Ig je ponosno in veselo, da se je podpori in sponzoriranju delovanja društva ponovno pridružilo podjetje KIG d.d.. Posebno zahvalo namenjam g. Marku Mohorju in ga. Marjani Novak, ki sta pokazala razumevanje in omogočilo medsebojno sodelovanje. Podjetje KIG in ŠD Mokerc-Ig imata oba za seboj več desetletno tradicijo delovanja na ižanskem, zato me zelo veseli, da se je podjetje po nekajletnem premoru odločilo nadaljevati sodelovanje z društvom in se vključiti v prizadevanja društva, da omogoči čimbolj kakovostno delo z mladimi. Razsežnost delovanja ŠD Mokerc-Ig zahteva določena sredstva, ki omogočajo društvu, da se razvija in raste še naprej. V društvo pa ne prihajajo le nova sredstva, temveč tudi nova energija in upam na obojestransko zadovoljstvo pri sodelovanju. Odslej tudi vse ekipe našega rokometnega kluba nastopajo pod tekmovalnim imenom »RK Mokerc – KIG«. Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi staršem in vsem, ki so zavihali rokave in se vključili v novo organizacijsko strukturo društva. Brez potrebnih finančnih sredstev društvo težko deluje, brez vašega prostovoljnega dela pa tudi ne. V upanju na uspešno skupno sodelovanje in doseganje ciljev društva, vsem športni pozdrav!«

Podjetje KIG je bilo ustanovljeno leta 1948 in je proizvajalo funkcionalne kovinske izdelke za uporabo doma in v kmetijstvu. Leta 1961 je podjetje začelo proizvajati registrske tablice za vozila, kar je vse do danes ostalo temelj KIG-ovega poslovanja. Skozi različna obdobja je podjetje razvijalo tudi različne izdelke iz lahke pločevine in cevi. Danes KIG proizvaja opremo za trgovine ter kovinske in nerjaveče izdelke za pomorsko in pohištveno industrijo.

KIG-ove ključne vrednote so spoštovanje, zaupanje, popolnost in kreativnost. Njihov najnovejši in najbolj pomembni rezultat razvoja v prometnem oddelku je VERESIS® – sistem za registriranje vozil z integriranimi varnostnimi rešitvami ter investicija v UV tiskalnik za učinkovito proizvodnjo prometnih znakov in velike signalizacije. Ena njegovih posebnosti so OSVETLJENI PROMETNI ZNAKI.

KIG d.d. je delniška družba in član skupine MSIN.

Kig® v številkah: 122.340 učencev v Sloveniji uporablja v šolah kovinske omarice podjetja KIG®, 600.000 kg jekla KIG® obdela vsako leto, 79 držav predstavlja Akrapovičeve izpušne sisteme na stojalih podjetja KIG®, 7.600.000+registrskih tablic je KIG proizvedel v zadnjih 10 letih, 1.412.311 vozil je trenutno registriranih v Sloveniji.

Dejmo J’h!

Peter Jenko
Sekretar društva
ŠD Mokerc – Ig