Vrnitev v 1.B državno ligo

Po osvojitvi naslova prvaka 2. državne lige v pretekli sezoni, z izkupičkom 19 zmag v 20 krogih tekmovanja, člansko ekipo ŠD Mokerc Ig čaka naporno tekmovanje v 1. B državni ligi.

Kljub prilagoditvam zaradi prenove garderob domače dvorane, so fantje uspešno prestali priprave in treninge za novo sezono na različnih lokacijah. Za njimi pa je tudi že nekaj prijateljskih »trening« tekem. Odigrali so jih z RD LL Grosist Slovanom, RD Rudar Trbovlje, turnir v Grosupljem z RK Grosuplje in RD Herz Šmartno in pa tekmo pri sosedih Italijanih v Trstu.

Ekipa je v primerjavi z lansko sezono malce spremenjena. Nekaj igralcev je odšlo novim izzivom naproti, med njimi sta tudi Žan Žagar in vratar Jaka Glavan, ki sta odšla po nove zmage k RD Riko Ribnica. Ekipi pa so se pridružili novi, mladi igralci in sicer Tilen Andoljšek in Andraž Petek (oba RD Riko Ribnica), Tilen Grudnik (RK Gorenje Velenje) in Žarko Makivić (RK Mitol Sežana). V ekipi pa ostajajo: Brin Cimerman, Domen Cimperman, Gregor Comino, Žan Gorišek, Jakob Hostnik, Nik Javoršek, Elvir Kalabić, Tom Legen, Matic Leš, Gaj Štamcar, Denis Tabakovič, ki je tudi novi kapetan ekipe, Zoran Tica, Tilen Virant, Tom Virant, Matevž Žagar in Žiga Žagar. Igrali pa bodo pod vodstvom novega trenerja Romana Šimona.

Preostanek strokovnega štaba ostaja nespremenjen. Vodja moštva Jože Žagar, pomočnika Igor Cimerman in Slaven Jevtić, Kristina Žagar pa bo tudi letos skrbela za zdravniško pomoč.

Fantje bodo svojo prvo prvenstveno tekmo odigrali to soboto, 15.9.2018 na Ptuju, sledita pa ji tekmi v Slovenj Gradcu, 22.9.2018 in pa domača tekma, 29.9.2018, z RK Brežice.

Kapetan Denis Tabakovič: »Glede na lansko sezono smo doživeli nekaj sprememb, vključno z menjavo trenerja. Odšli so tudi nekateri ključni nosilci igre, kar lahko predstavlja manjši problem, predvsem zato, ker smo imeli nek uigran način oz. sistem igre, tako da lahko pričakujemo, da bo potrebno še nekaj časa, da se stvari v popolnosti postavijo na svoje mesto. Smo pa za razliko od lanske sezone leto starejši, leto izkušenejši, sploh ker je bila lanska sezona za večino ekipe prva, tista prava članska sezona, saj nismo nastopali v tekmovanju mladincev. Pridobili smo nekaj novincev, ki so se mislim da dobro vklopili v ekipo, tako da smo vsaj na približnem, če ne na enakem nivoju kot lani. Kot najosnovnejši cilj je sigurno obstanek v ligi, seveda pa smo sposobni veliko več, tako da mislim da je sredina lestvice popolnoma realen in dosegljiv cilj«.

Avtorja članka: Kristina Žagar in Slaven Jevtić