V društvu poleti nismo počivali

Za nami je naporna, a uspešna sezona 2017/2018. Članska ekipa je v 2. DRL suvereno osvojila 1. mesto in se tako uvrstila nazaj v 1.B državno ligo. Kadeti so osvojili končno 17. mesto, starejši dečki B so tretjič zapored postali državni prvaki, mlajši dečki A so zasedli 6., mlajši dečki B pa 2. mesto. Doma smo gostili turnir mini rokometa ter tudi zaključni turnir prvih štirih ekip v kategoriji mlajših dečkov B.

Med tem ko so igralci počasi zaključevali s tekmovalno sezono, se je 15. junija odvil izredni občni zbor društva. Na njem je bila razrešena stara in izvoljena nova uprava s Tomažem Megličem kot predsednikom. Izvoljena sta bila tudi nov nadzorni odbor in novo disciplinsko sodišče. V društvu se zahvaljujemo dosedanjemu predsedniku Andreju Ambrožu za njegovo nesebično delo. Bil je predsednik zadnjih 6 let in njemu gre marsikatera zasluga, da se je društvo izvilo iz težke finančne situacije, se razvijalo naprej in pri mlajših starostnih kategorijah postalo eno najuspešnejših v Sloveniji. Zahvala gre seveda tudi vsem tistim, ki so Andreju vsa ta leta pomagali pri delovanju društva. Društvo ima trenutno 215 članov od katerih je 160 aktivnih igralcev RK Mokerc in je največje društvo v občini Ig.

V novi upravi (ki jo sestavlja 9. članov) smo že »zavihali rokave«. Zastavili smo si tri glavne cilje: razširitev baze igralcev, da bi lahko tekmovali v vseh starostnih kategorijah, stabiliziranje članske ekipe v zgornji polovici 1.B DRL ter zvišanje proračuna društva. Tako smo znotraj uprave sestavili več delovnih skupin, ki jih ne sestavljajo samo člani uprave, temveč tudi drugi člani društva. Delovnega zagona, volje in idej je v vseh delovnih skupinah zelo veliko. Delovanje društva želimo še bolj približati lokalni skupnosti, okrepiti sodelovanje z Osnovno šolo Ig, razširiti igralsko bazo tudi na sosednje občine, kjer nimajo svojih rokometnih klubov, okrepiti navijaško delovanje, prenoviti sistem sponzoriranja, nagovoriti tudi lokalne podjetnike,… O vsem dogajanju v društvu vas bomo v prihodnje redno obveščali tudi preko Mostiščarja.

Glavna skrb strokovne delovne skupine je bila sestava konkurenčnih ekip za naslednjo sezono. Ker je člansko ekipo zapustilo nekaj igralcev in trener, so potekala pogajanja za prestope in posoje igralcev iz drugih klubov ter iskanje novega trenerja. Članska ekipa je sestavljena in od sredine avgusta pridno trenira pod vodstvom novega trenerja Romana Šimona. Poleg članskih ekipe bodo v državnem tekmovanju nastopale tudi ekipe kadetov, starejših dečkov A in B, mlajših dečkov A, B in C ter ekipe v mini rokometu. Obstoječim trenerjem nižjih starostnih kategorij se je pridružil nov trener Nedeljko Ošap, ki je v preteklosti z nami že sodeloval. Kondicijske treninge bo za vse kategorije vodil in koordiniral Marko Felja.

Zaradi zamude gradbenih del na Osnovni šoli Ig bo dvorana zaprta za treninge in tekme tudi v septembru in oktobru. Posledično smo morali v klubu poiskati nadomestne dvorane za treninge ekip in igranje »domačih« tekem. Navijači boste tako žal prikrajšani za ogled domačih tekem na Igu, igralci (in njihovi starši) pa se bomo morali organizirati glede prevoza igralcev na treninge. Termine in lokacije tekem bomo sproti sporočali na naši spletni strani www.mokerc-drustvo.si.

Vse prijatelje rokometa na Igu vabimo, da na tekmah v čim večjem številu podprete naše igralce v vseh kategorijah! Vabljeni tudi k obisku naše spletne strani in drugih elektronskih medijev, kjer boste našli veliko zanimivih vsebin.

Dejmo J’h!

Peter Jenko
Sekretar društva
ŠD Mokerc – Ig