Članska ekipa sredi priprav na prvenstvo

 

Za igralci članske ekipe ŠD Mokerc Ig so prvi trije tedni napornih priprav, katere so bile v tem delu namenjene izboljšanju fizične pripravljenosti ekipe. Fantje so po navodilih kondicijskega trenerja Igorja Čuka najprej opravili testiranja, nato prvi del priprav opravili na hipodromu v Vrbljenah ter se kasneje preselili v športno dvorano na Igu.

Ekipa je v primerjavi z lansko sezono precej spremenjena ter predvsem pomlajena, saj povprečna starost članskega moštva znaša le 19,6 let. Odhajajoče igralce so v največjem delu nadomestili perspektivni mladinci. Ekipi pa sta se pridružila tudi dva nova igralca, in sicer Nik Javoršek ter Luka Zavodnik (oba RK Krim Olimpija). Novi kapetan Mokerca je Matija Hostnik, ki je s 23 leti, ob Žanu Gorišku tudi najstarejši in najizkušenejši član moštva.

 

Nekaj sprememb je tudi pri strokovnem kadru. Po prehitro končani igralski karieri zaradi poškodbe, se je Sebastjan Rupert, na povabilo trenerja Luke Volka, priključil strokovnemu štabu v vlogi pomočnika trenerja. Novi strokovnjak za telesno pripravo je Igor Čuk, ki je prej deloval v RD Koper, zdravniško pomoč bo skrbela Kristina Žagar, vodji moštva pa bosta Jože Žagar in Igor Cimerman.

 

Fantje bodo v soboto, 2. 9. 2017, ob 19.30 v okviru “Dneva rokometa” na Igu odigrali prijateljsko tekmo proti 1. B-ligašu RK Krim Olimpiji. Prihodnji teden bo moštvo v sredo odigralo še tekmo s Škofljico, nato pa se ekipa odpravlja na priprave na Roglo, kjer bodo igralci pilili formo pred začetkom prvenstva.

 

Septembra sta v programu tudi prijateljski tekmi z mladinskima ekipama RK Gorenja Velenja in RK Celja Pivovarne Laško. Člani  sicer tekmovalno sezono 2017/2018 začenjajo 7. 10. 2017 z domačo tekmo proti Gorišnici.

 

Kapetan Matija Hostnik: »Imamo mlado, zelo ambiciozno in motivirano ekipo. Klub je dobro organiziran, treniramo kvalitetno, ekipa je kakovostna, zato si želimo takojšnje vrnitve v 1. B ligo. Na vsaki tekmi bomo od sebe dali maksimum, zato upam, da nas bodo tudi navijači podprli v velikem številu in nam tako pomagali do zmag.«