2016/2017 Pokal Slovenije ŠD MOKERC IG – RK GORENJE VELENJE 15:29 (6:13)

V 1/16 finala Pokala Slovenije so na Igu gostovali rokometaši Gorenja Velenja, ki so si z zmago nad domačo ekipo Mokrca, zagotovili mesto med najboljšo šestnajsterico v Pokalu Slovenije.

Domači igralci so predvsem v obrambi tekmo začeli zelo dobro. V golu je odlično delo opravil Dejan Pušec, ki je z nekaj neverjetnimi obrambami pripomogel k temu, da je bil rezultat v 20. minuti igre le 5:6 za goste iz Velenja. Potem je do 28. minute sledilo obdobje, ko se je domači ekipi zaustavilo v napadu, gostje pa so z nekaj lahko doseženimi goli, predvsem iz hitrih protinapadov, dosegli kar šest zaporednih zadetkov in povedli s 5:12. Končni rezultat 1. polčasa je bil 6:13.

V 2. polčasu so igralci Gorenja Velenja enak niz šestih zaporednih zadetkov naredili od 36. do 45. minute, povedli z 8:21 in s tem pokazali svojo pravo moč. Najvišja razlika na tekmi je znašala -16 golov pri rezultatu 10:21, le to pa je domači ekipi v zadnjih sedmih minutah uspelo malenkost znižati. Z malo več športne sreče bi lahko domači zadeli tudi kakšen gol več, a jim je kar 5-krat to preprečila vratnica, res pa je, da so vratnico 4-krat zadeli tudi gostje iz Velenja. Končni rezultat je bil 15:29. Najboljši strelec pri domačih je bil Matija Hostnik s 5 zadetki (1 iz 7m), pri gostih pa Matjaž Brumen s 7 zadetki (5 iz 7m), z obrambami pa sta se pri gostih izkazala tudi oba vratarja, Rok Zaponšek in Jože Baznik.

Za odlično vzdušje v polni športni dvorani, so poleg domačih navijačev poskrbeli tudi navijači iz Velenja, zahvala pa gre tudi vodstvu in igralcem RK Gorenje Velenje, ki so dodatno pripomogli k promociji rokometa na Igu.

Zapisnik s tekme

Skupinska fotografija po koncu tekme