2015/2016 Ekipa MDB – državni prvaki

“GOL, GOL, GOL, MOKERC JE SIMBOL …

… Mokerc vam pokaže, kako se gole maže!«
Na zaključnih turnirjih za osvojitev najvišjih mest na državnem prvenstvu v Republiki Sloveniji so rokometaši Mokerca še kako mazali gole. Ekipa Mlajših dečkov B je osvojila naslov državnega prvaka Republike Slovenije, ekipa Starejših dečkov B pa 4. mesto. Tudi ostale ekipe ŠD Mokerc Ig so dosegle izvrstne rezultate in izpolnile zadane cilje za letošnjo sezono ter dokazale, da sodijo v sam vrh slovenskih rokometnih ekip.

Zaključni turnirji za osvojitev najvišjih mest
Mesec maj je bil za rokometne ekipe zaznamovan z zaključnimi turnirji za osvojitev najvišjih mest v državi. Rokometne ekipe so poleg trenerjev, njihovih pomočnikov in vodij ekip spremljali tudi navijači. Ko se pomešata želja po zmagi in navijaška evforija, potem rezultati ne morejo izostati. Ekipe ŠD Mokerc Ig so prikazale odličen rokomet, plod trdega dela trenerjev s svojimi igralci skozi vso sezono.

Ekipa Mlajših dečkov B osvojila naslov državnega prvaka
Rokometaše ŠD Mokerc Ig je na tekmah spremljala bučna podpora navijačev s tribun. Z glasnim in športnim navijanjem smo poskrbeli za enkratno vzdušje. Navijali smo za medaljo, za zlato, srebrno ali bronasto in resnično smo uživali. Ekipa Mlajših dečkov B (letnik 2004 in mlajši) se je na Final 4 uvrstila brez poraza. Tudi na finalnem turnirju je pod vodstvom trenerja Dejana Vujića, pomočnika trenerja Gregorja Pirca in vodjo moštva Braneta Drnovška v Novem mestu na finalnem turnirju premagala vse svoje tekmece: RK Gorenje Velenje z rezultatom 18:9, RK Celje Pivovarna Laško z rezultatom 21:10 in na koncu še MRK Krko z rezultatom 19:11. Priigrali so si zlato medaljo in osvojili naslov državnega prvaka Republike Slovenije. S tribune so se glasno oglasili boben, truba in harmonika, na igrišču sta zaplapolali klubska in občinska zastava. Igralci so bili veseli in presrečni. Ponosno so pozirali fotografom in nasmeh na njihovih licih je povedal vse. Naslov državnih prvakov v kategoriji Mlajši dečki B so osvojili: Neja Gorenčič, Alen Gačnik, David Bolha, Timotej Drnovšek, Anže Rupert, Vid Wostner, Luka Milešević, Mitja Pangrc, Jan Križman, Mark Ferjan in Mark Babić. Trije igralci ŠD Mokerc Ig, Timotej Drnovšek, Vid Wostner in Anže Rupert so bili izbrani v najboljšo sedmerico igralcev na turnirju, vratar ŠD Mokerc Ig Mark Ferjan pa je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja.

Državnim prvakom čestitala ravnateljica in župan
Zmagoslavje državnih prvakov se je po zaključku turnirja nadaljevalo še pred Športno dvorano v Novem mestu. Navijaška evforija se je počasi polegla šele na avtobusu na poti proti domu. Naslova državnih prvakov pa ni bila vesela samo ekipa, trenerji, starši in navijači, pač pa tudi ravnateljica Osnovne šole Ig Biserka Vičič Malnar in župan Občine Ig Janez Cimperman. V naslednjih dneh je bila ekipa povabljena na sprejem k ravnateljici in županu, kjer sta ji čestitala za osvojeni naslov.

Ponosni na naše rokometaše
Najvišji državni naslov je ekipa mlajših dečkov B dosegla s trdim delom, s podporo trenerjev, vodstva ŠD Mokerc Ig in staršev. Občina Ig je izkazala podporo z donacijo za avtobusni prevoz ekipe in staršev v Novo mesto, za kar se županu lepo zahvaljujemo. Zahvaljujemo se donatorju za majice, s katerimi je opremil ekipo in trenerje ter za transparent, ki je spremljal igralce. Zahvala tudi glasbenemu ansamblu, ki je udeležencem zaključnega turnirja v Novem mestu glasno dal vedeti, katera je najboljša ekipa v državi, na kar smo lahko vsi ponosni.

V imenu navijačev ŠD Mokerc Ig
Darja Mlakar

Galerija

Več slik MDB na FLICKRju
Več slik SDB na FLICKRju